Info

Wij zijn gebonden aan de Hogeschool Gent en dit in het bijzonder aan de faculteiten "Natuur en Techniek" & "Bedrijf en Organisatie".

Faculteit natuur & techniek

  • Chemie
  • Elektromechanica
  • Houttechnologie
  • Modetechnologie
  • Textieltechnologie
  • Vastgoed

Faculteit bedrijf en organisatie

  • retailmanagement
  • office management
  • toegepaste informatica

Wat?

HSC Salmonella of kortweg “Salmo” is al reeds 28 jaar een vast begrip in het Gentse studentenleven. We houden onze wekelijkse clubavond op dinsdagavond in Cuba. Dat draait telkens weer uit op een stevig feestje onder invloed van de nodige hoeveelheden alcohol. We profiteren daar namelijk van happy hour en andere voordelige acties. Overdag zijn de salmonezen -tussen de lessen door- dan weer de vinden in The Zone. Ook daar valt altijd vanalles te beleven.

Uiteraard organiseren wij zelf ook nog verschillende activiteiten. Zo staan wij bekend binnen het studentenleven voor onze legendarische jeneveravonden. Verder organiseren we cantussen, kroegentochten, sportactiviteiten, cultuuractiviteiten,... Kortom voor elk wat wils. Voor deze activiteiten beperken we ons niet enkel tot gent, maar gaan we ook elders opzoek naar plezier en vertier. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Kroegentocht in Brussel, Moutainboarden in de Ardennen en nog veel meer.

Ook de iets sportievere Salmonees komt bij ons aan zijn trekken. Zo nemen wij deel aan een sportcompetitie, waarbij we het tegen de andere studentenverenigingen opnemen in verschillende sportdisciplines. Sportdisciplines in de breedste zin van het woord: badminton, lopen, touwtrekken, kickeren, voetballen, honkballen, … Bovendien organiseert onze sportleider zelf af en toe nog extra activiteiten, afhankelijk van waar er vraag naar is. Zo zijn we vorig jaar vaak gaan zwemmen, voetballen, … En hebben we activiteiten georganiseerd zoals een zelfverdedigingscursus, paintballen, lasershooten, beachvolleyballen, …

Er zijn nog zoveel dingen die ik vergeten opsommen ben, maar we zouden bijna vergeten dat we hier in de eerste plaats zijn om te studeren. Met vragen over je studies, examens, testen, … kan je steeds terecht bij de oudere leden van jouw richting of het Praesidium. Wij staan altijd voor jullie klaar.

Dus neem eens een kijkje op onze kalender (link) en kom eens langs op een van onze activiteiten! Of op dinsdagavond in de Cuba uiteraard! Je kan ons ook steeds bereiken op hsc.salmonella@gmail.com of via onze Facebook pagina.

Ut vivat, crescat et floreat!

Matthias Geers

Praeses Salmonella 2019-2020

Ontbossingregels

Na veel discussies en gezever zijn we uiteindelijk tot een ontbossingsregel gekomen voor Hoogstudentenclub Salmonella:

Wanneer een lid van het bestuur bepaalde acties doet met een schacht of een feut, dan zal dit lid van het bestuurd ontbost worden. Onder de 'bepaalde acties' behoort het 'binnendoen' van een schacht of feut, en alles wat daarbij hoort. Het ontbossen bestaat eruit het geheel verwijderen van het haar op de genitale delen.

Op de eerste cantus die volgt op de actie in kwestie, zal gecontroleerd worden of het ontbossen gebeurd is, indien dit niet gebeurd is, kan de overtreder zich even terugtrekken en zich alsnog ontbossen.

Downloads

Bevriende clubs