Info

Wij zijn gebonden aan de Hogeschool Gent en dit in het bijzonder aan de faculteiten "Natuur en Techniek" & "Bedrijf en Organisatie".

Faculteit natuur & techniek

  • Chemie
  • Elektromechanica
  • Houttechnologie
  • Modetechnologie
  • Textieltechnologie
  • Vastgoed

Faculteit bedrijf en organisatie

  • retailmanagement
  • office management
  • toegepaste informatica

Wat?

HSC Salmonella is al lang geen vreemde naam meer in het Gentse studenten- en verenigingleven. De dinsdagavond zijn we te vinden in de Cuba, wat altijd garant staat voor een toffe avond met de nodige hoeveelheden drank en plezier. Overdag en tussen (of tijdens…) onze lessen zijn we te vinden in The Zone. Zowel hier als in de Cuba is er altijd wel iets te doen en genieten wij van kortingen en promo’s.

“Salmo” staat ook gekend voor zijn legendarische jeneveravonden en cantussen. Met kroegentochten, sport- en cultuuractiviteiten, ledenweekends en nog veel andere dingen kan je wel zeggen dat er voor elk wat wils is binnen onze vereniging.

Zeker in een jaar waar Covid-19 het sociale leven zal bemoeilijken, kan het belangrijk zijn om snel de juiste contacten te leggen, zowel op studentikoos vlak als op vlak van studies. Bij beide deze dingen kan een vereniging goed van pas komen, en zeker met Salmo zal je je snel thuis voelen in Gent. Met jullie studies is iedereen van ons hoe dan ook bereid om te helpen met vragen, er zijn meer dan genoeg samenvattingen en voorbeeldexamens te vinden bij onze oud-leden van jullie richting!

Zoals vermeld komt ook de sportievere Salmonees bij ons aan zijn trekken. Zo nemen wij deel aan een sportcompetitie, waarbij we het tegen de andere studentenverenigingen opnemen in verschillende sportdisciplines. Sportdisciplines als in: badminton, touwtrekken, kickeren, honkbal… Bovendien organiseert onze sportleider zelf extra activiteiten, afhankelijk van waar er vraag naar is. Zo voetballen we elke week samen. Bijkomend ook nog enkele speciale activiteiten zoals lasershooten, jenevervoetbal, schaatsen, zwemmen…

We zijn een enorm hechte groep en we zouden het fantastisch vinden als jij er ook bij komt! Aarzel dan ook niet om een berichtje te sturen naar onze Facebook pagina of via mail: hsc.salmonella@gmail.com. Neem ook zeker een kijkje op onze kalender (link).

Ut vivat, crescat et floreat HSC Salmonella!

Ben Cremer

Praeses Salmonella 2020-2021

Ontbossingregels

Na veel discussies en gezever zijn we uiteindelijk tot een ontbossingsregel gekomen voor Hoogstudentenclub Salmonella:

Wanneer een lid van het bestuur bepaalde acties doet met een schacht of een feut, dan zal dit lid van het bestuurd ontbost worden. Onder de 'bepaalde acties' behoort het 'binnendoen' van een schacht of feut, en alles wat daarbij hoort. Het ontbossen bestaat eruit het geheel verwijderen van het haar op de genitale delen.

Op de eerste cantus die volgt op de actie in kwestie, zal gecontroleerd worden of het ontbossen gebeurd is, indien dit niet gebeurd is, kan de overtreder zich even terugtrekken en zich alsnog ontbossen.

Downloads

Bevriende clubs